Με μεράκι και σεβασμό στη φύση και στην παράδοση καλλιεργούμε μοναδικά προϊόντα γεμάτα γεύση και αρώματα.
 
 
ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΑΣ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κάθε μας συσκευασία ελέγχεται και τυποποιείται χειρονακτικά και αυτό συμβάλει στη μοναδικότητα των προϊόντων μας.

Στόχος μας υπήρξε πάντα ο συγκερασμός του παραδοσιακού με το σύγχρονο και της αυθεντικότητας με τη μοναδικότητα των προϊόντων μας.
Οι απαιτήσεις αυτές θεωρούμε ότι είναι και απαιτήσεις των καταναλωτών που αναζητούν ανάλογα προϊόντα.

 
ΡΙΓΑΝΗ

* Το προϊόν διατίθεται και σε ματσάκι 50gr.

Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις «όρος» και «γάνος» γάνος – η λαμπρότητα, το φυτό που λαμπρύνει το βουνό.

Στην Αρχαία Ελλάδα τη συναντάμε να είναι σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς τα γαμήλια στεφάνια συνήθιζαν να περιέχουν και κλαδιά ρίγανης αλλά και σαν καρύκευμα στην μαγειρική και σαν ένα από τα βασικότερα και ισχυρότερα ιάματα. Ο Αριστοτέλης έγραφε ότι αν τύχαινε και κάποιο τραυματισμένο από βέλος κυνηγού κατσίκι έτρωγε ρίγανη, η πληγή του έκλεινε.

Η ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο. Έχει έντονο άρωμα και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Ιδιότητες - Χρήσεις:Ταιριάζει με την πίτσα, τα ψητά κρέατα και ψαριά, το ελαιόλαδο, το λαδολέμονο, τις πατάτες και φυσικά τη χωριάτικη σαλάτα.

   
ΘΥΜΑΡΙ

Το θυμάρι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα καθώς οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν ένα δυναμωτικό μείγμα από θυμάρι, μέλι και ξύδι οι ηλικιωμένοι συνήθιζαν να το χρησιμοποιούν ως τονωτικό της λειτουργίας του μυαλού.

Ιδιότητες - Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει ψάρια, κρεατικά, σάλτσες (ιδίως ντομάτας) και τυριά (ιδίως κρεμώδη).

   
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.

Ιδιότητες - Χρήσεις: Ως αφέψημα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος. Επίσης, τονώνει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.

   
ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ

Στην επίσημη ονομασία του λέγεται σιδερίτης και με αυτό το όνομα το αναφέρει και ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.). Ο Π. Γεννάδιος γράφει ότι ο σιδερίτης ονομάστηκε έτσι από τον Διοσκουρίδη, λόγω της ιδιότητάς του να θεραπεύει πληγές από σιδερένια αντικείμενα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του εγχύματος σε σίδηρο.

Ιδιότητες - Χρήσεις: Το έγχυμα ή το αφέψημα τσαγιού, Έλληνες και ξένοι γνώστες το προτιμούν ειδικά τους χειμερινούς μήνες λόγω της ευεργετικής του επίδρασης σε κρυολογήματα και φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ( ιδιότητες που ενισχύονται με την προσθήκη μελιού).

   
 
 
Copyright 2022 © Εύοσμος Γαία / www.evosmosgea.gr Κατασκευή ιστοσελίδας Masmedia